הרפורמה לסימון מוצרי מזון בישראל לפי ערכים תזונתיים ובריאותיים תצא לדרך במארס 2018, באיחור של שלושה חודשים ממועד ההשקה המקורי; כך דיווח אתמול (ב') העיתון "כלכליסט", בהסתמך על הבנות בעניין בין משרד הבריאות למשרד האוצר, שהתנגד עד כה למהלך.
עוד בעניין דומה
בשבועות האחרונים נרשמו לחצים כבדים על משרד הבריאות מצד משרד הכלכלה ומשרד האוצר, בשם יצרני המזון, שביקשו לדחות את ביצוע הרפורמה, שהיתה תוצאה של עבודת ועדה שנועדה לבחון את נושא התזונה בישראל. שר הבריאות יעקב ליצמן התחייב כי הרפורמה תצא לדרך ב-1 בינואר 2018, אולם כעת נדחה יישומה בשלושה חודשים בלבד.
לפי הדיווח ב"כלכליסט", משרד הבריאות הדגיש בפני משרדי האוצר והכלכלה כי גורמי המקצוע ערכו דוח מקיף על התרומה של יישום מהלך זה למשק ולבריאות, וחישבו כי ניתן למנוע כ-2,200 מקרי מוות בשנה ולחסוך כ-600 מיליון שקל בהוצאות רפואיות מדי שנה.
הרפורמה כוללת הוספת מדבקות בירוק (ערכי תזונה חיוביים) או באדום (ערכים שליליים) בחזית המוצר, ליד הלוגו של החברה המייצרת, התלויים בתכולת הנתרן, הסוכר והשומן הרווי שבו.
במסמך שפירסם באחרונה משרד הבריאות כתבו מומחים, כי "צריכת מזונות עשירים במלח (נתרן), סוכר לסוגיו ושומן רווי, מהווה גורם מפתח לעלייה בשיעורי התחלואה והתמותה בישראל ובעולם ולנטל כלכלי ותפעולי כבד על מערכות הבריאות ועל מערכות חברתיות אחרות – חינוך, צבא וגם על שוק העבודה. השמנה, תזונה לקויה והמחלות הכרוניות הקשורות אליהן, ובהן סוכרת, מחלות לב, כלי דם וסרטן, מהווים את גורמי התמותה והתחלואה המובילים בישראל.
"ישראל היא בין המדינות המובילות בטבלאות הצריכה של מזון לא בריא - ובעקבות כך בין המובילות בנתוני התחלואה. אנחנו מגדלים היום דור חולה של ילדים הסובלים מהשמנה ומעודף משקל חמור ("אוביסיטים") הגורמים לתחלואה ותמותה ומשפיעים באופן ישיר על יכולת ההשתלבות של הדור הבא במעגלי החברה השונים, בצבא ובשוק העבודה ויהוו נטל בלתי נסבל על מערכת הבריאות".